KEMPEN,KAMPIOEN IN SORTEREN

De Kempenaren doen het zeer goed op vlak van afval sorteren. Meer dan 73% van het Kempense afval wordt gesorteerd.. Daarom willen we er voor zorgen dat de Kempenaren die thuis al zo goed sorteren het goede voorbeeld blijven geven aan alle bezoekers van het BK Cyclocross op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016 in Lille.

Speciaal voor deze wedstrijd worden afvaleilandjes gecreëerd waar elke cyclocrossfan zijn afval correct kan sorteren.

Zo zullen er over het ganse parcours meer dan 120 verschillende containers worden geplaatst.

60 blauwe containers waar je PMD (plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons) kan achter laten. Deze containers zijn voorzien van een speciale inwerpopening zodat je er enkel flesjes, blikjes of drankkartonnetjes kan instoppen.

Daarnaast worden er ook nog meer dan 75 grijze containers geplaats.  Lege frietpakjes, servetten, vorkjes of ander afval kan je hierin kwijt.

Op 20 locaties staan er nog open bigbags die gebruikt worden voor de inzameling van alle plastic bekers.

Alle afvaleilandjes zullen duidelijk zichtbaar gemaakt worden met grote spandoeken of infopanlen zodat iedereen al van op afstand kan zien waar hij met zijn afval terecht kan.

Op het terrein zullen er ook medewerkers aanwezig zijn die er voor zorgen dat volle containers tijdig worden geledigd en dat er zo min mogelijk afval op het terrein terecht komt.

Zoals je ziet doet de organisatie heel wat inspanningen om de Lilse Bergen ook tijdens het Belgisch Kampioenschap Cyclocross netjes te houden.

Als alle bezoekers maximaal gebruik maken van de containers en de bigbags om het afval in achter te laten dan zullen de Lilse Bergen ook na 10 januari een mooie plek blijven voor iedereen.

Deel dit bericht

Nieuws overzicht
afbeelding-110.jpg